Werken overstromingsgebied Wal-Zwijn Kastel

Het Sigmaplan neemt Vlaanderen in bescherming tegen overstromingen. Bij extreme weersomstandigheden kunnen de Schelde en Durme gevaarlijk hoge waterstanden bereiken. Daarom investeert het Sigmaplan o.a. in een ketting van natuurlijke overstromingsgebieden in de riviervalleien. Zulke gebieden kunnen op een gecontroleerde manier overtollig rivierwater opvangen. Zowel in Kastel als in de Bunt in Hamme worden nieuwe overstromingsgebieden aangelegd als onderdeel van het Sigmaplan.

De huidige ondergrondse zuurstofleiding van Air Liquide onder deze nieuwe overstromingsgebieden dient te worden verplaatst. De werken worden uitgevoerd door Verbraeken Infra en zullen tot eind september 2017 duren.
De pijpleiding transporteert industriële zuurstof van Antwerpen naar het Henegouwse Baudour. Momenteel zijn de voorbereidende werkzaamheden bezig voor de horizontaal gestuurde boringen onder de Schelde. Eind mei starten de graafwerkzaamheden en de effectieve boringen onder het water. Een spectaculair karwei waarbij met meerdere kranen de stalen leiding van honderden meters lang in de grond wordt getrokken.

De veiligheid is belangrijk tijdens deze bijzondere werken. De weggebruiker wordt tijdig geïnformeerd indien er wegen zullen worden afgesloten.
Wil je meer informatie over de timing en de inhoud van de werken in Kastel? Neem dan een kijkje op de website van het Sigmaplan of in de laatste nieuwsbrief rond het project Wal-Zwijn ( 335.9 kB).

Op zaterdag 10 juni tussen 4.00 u. en 5.00 u. wordt de Aubroeckstraat even afgesloten voor het autoverkeer en dit voor de opbouw van een tijdelijke brugconstructie over de rijbaan. Een omleiding is voorzien via Warandestraat en Kleinbroekstraat.

terug naar alle nieuws
Printvriendelijke versie